Lura Turistheim

Skikkelig mat siden 1949

Lura Turistheim

Hver eneste dag, siden 1949, har vi laget mat fra bunnen av på kjøkkenet på Lura. Skikkelig norsk tradisjonsmat. Klar når du er sulten.

Kjøttkaker med brun saus og poteter, hjemmelaget fiskegrateng og komle med salt kjøtt, pølse og smeltet smør: I jungelen av nye matvaner og valgmuligheter, har norsk tradisjonsmat nærmest forsvunnet på menyen.

«Heldigvis finnes Lura Turistheim», sier gjestene våre. Noen av dem har spist komle fast hver torsdag siden 1949. Samme bord, samme klokkeslett. Andre gjester er så nye at de får fiskegratengen servert med teskje på fanget til mor eller far. Felles for dem alle er at de vil ha smaken av skikkelig mat laget fra bunnen av, rause porsjoner og kjapp servering.

Skikkelig mat, det vet Siv alt om. Hun har jobbet på Lura Turistheim siden hun begynte i oppvasken som trettenåring i 1979. I dag er det hun, sammen med de andre flinke kokkene våre, som sørger for at komla smaker som den skal hver eneste torsdag, at de klassiske smørbrødene gjør suksess fremdeles og at biffgryta vår, som har vært lik siden tidlig på syttitallet, får toppkarakter på Gladmat i 2019.

Halvfabrikata? Kommer ikke inn forbi dørene våre. Hvitvin til fisken eller øl og dram til komla? Vi har alle rettigheter i alle restaurantene. Er du allergisk eller har spesielle ønsker av andre grunner? Gi oss beskjed! Lar det seg løse, så løser vi det.

Spis opp maten!

Bærekraft, kaller de det nå om dagen. Sunn fornuft, har vi kalt det i alle år: Hos Lura Turistheim bruker vi hele dyret. Vi lager steik den ene dagen og lapskaus på restene den neste. Skroget koker vi verdens beste kraft på, og blodet blir blodkomle til takknemlige gjester med gode minner fra barndommen. Derfor har vi ikke matsvinn.

Når vi leverer stadig flere kjøttkaker og komler med elbil, er det ikke for å være moderne. Det er fordi det er det eneste rette. Du finner alltid fisk på menyen. Blomkålsuppa vår er vegetar, selv om vi bare kaller den blomkålsuppe. Råvarene kjøper vi lokalt. Fordi de smaker best. Og fordi vi kjenner leverandørene og vet at når de går god for kvaliteten, da kan vi stole på det.

Image

 

Her finner du oss

Eventyret startet på Lura tidlig på femtitallet, da ekteparet Anfinnsen begynte å leie ut rom til folk som jobbet på asfaltverket like ved. Etter hvert som ordet gikk om den gode maten arbeiderne fikk servert, utvidet ekteparet og etablerte restauranten slik den er i dag. På Lura ligger også produksjonskjøkkenet vårt. Her lager vi all maten og kjører den til restaurantene på Sola og Ålgård – eller konfirmasjonen din, når du trenger det. Fremdeles huser vi gjester i Stavangerveien 16 – i dag er det for det meste oljearbeidere som bor i andre etasje og kommer ned i første for å spise god middag.

November 2010 åpnet vi restauranten på Sola. Samme gode mat, samme gode atmosfære og samme raske ekspedering som på Lura. Bare litt enklere for solabuene når de er travle og har lyst på skikkelig mat.

Lokstallen på Ålgård åpnet i 2017. Her stikker de innom, de som skal hente med seg mat på vei til hytta, og her setter de seg ned, de som vil ha en skikkelig middag og en drøs med kjente. Restauranten på Ålgård har også quizkvelder og konserter, så dette er et møtested for ålgårdbuen også på kveldstid.

Du kan selvsagt bestille take away, booke bord eller bare komme innom og spise, på både Lura, Sola og Ålgård. Alle restaurantene har også flotte selskapslokaler til leie når du skal feire konfirmasjon, bryllup eller andre anledninger. Her kan du lese mer om selskapslokalene våre.