Hjemmelaget mat
i snart 70 år

I snart 70 år har folk kommet til Lura Turistheim og opplevd ekte norsk hjemmelaget husmannskost. Sunn, dagsfersk og næringsrik mat laget fra bunn av med lokale råvarer.

Starten for oss var asfaltverket like ved Lura. Et lokalt ektepar, Anfinnsen, leide ut rom til arbeidere ved asfaltverket. Dette var på 50-tallet.

Arbeiderne måtte få mat, og fru Anfinnsens husmannskost ble så populær at det tidlig på sekstitallet ble bygget et to-etasjers bygg på Lura som kombinerte restaurant og overnatting. Sønnen drev stedet på samme vis, med de samme oppskriftene helt til 2010. Da overtok Christian Waage.
Waage vurderte aldri å endre konsept eller oppskrifter, og derfor får du i dag den samme type mat som arbeiderne på asfaltverket gjorde på 50-tallet – det er og skal være hjemmelaget tradisjonsmat laget fra bunnen av med skikkelige råvarer.

Folk liker god tradisjonsmat, og vi serverer om lag 130.000 middager i året.

I 2010 utvidet vi til et nytt utsalg på Sola, og i  august 2017 åpner en ny avdeling på Ålgård.

Uansett hvilke utsalg du velger er maten den samme.

Kos deg!

Lura Turistheim - Christian Waage
Kontakt oss

Hei. Send oss gjerne en forespørsel, så svarer vi så fort vi kan.